Mjuk pepparkaka

Det här receptet fick jag från min lärare på en eftergymnasial utbildning i Vimmerby. Det är ett gammalt recept och det blir 2 kakor.

4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
3 dl gräddfil 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bikarbonat och kryddorna med mjölet och vänd ner i äggsmeten. Rör i gräddfilen. Tillsätt 1-2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Exakt mjölmängd beror på gräddfilens konsistens. Häll smeten i formar 1,5-2 l och grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 55 min.

Smörj med smör och sockra, bröa eller mjöla formen innan du häller i smeten, men kom ihåg, sockrat är godast 🙂

Lämna en kommentar

Under Recept & Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.