Overheadkostnaderna tar alla pengarna vid insamlingar

SvD skriver att endast en tredjedel av insamlade pengar till Rosa Bandet-kampanjen går till forskning och då kanske inte ens till bröstcancer.

Cancerfonden öronmärker inte RosaBandet pengarna till bröstcancer utan pengarna går in i Cancerfondens alla insamlade pengar. Det är viktigt att Cancerfonden öronmärker dessa pengar då folk uttrycklignen skänker pengar för bröstcancerforskningen.

Men att ha en overhead på 66% tycker jag är ganska magstarkt. Och då ska ni veta att när pengarna skänks till forskare så går ytterligare ca 35% i overhead till universitetet.

Jag tycker att organisationer som är så stora som t ex Cancerfonden absolut bör sänka sin overhead och se till att mer pengar går till forskning direkt.

Overhead = administrativa kostnader.

Om man vill att mer pengar ska gå till Rosa Bandet och bröstcancerforskningen skänker man pengar till Bröstcancerfonden

2 kommentarer

Under Pengar

2 svar till “Overheadkostnaderna tar alla pengarna vid insamlingar

 1. Sofie

  66% låter verkligen extremt, vad gör penganra till egentlige. Sen kan man ju verkligen undra hur dem kan ha en Bröstcancergala och så går inte pengarna ens till den forskningen. Dåligt!

  Gilla

 2. Joakim

  Genom att inte lägga alla kort på bordet direkt utan det som basuneras ut är att pengar ska gå till forskningen runt bröstcancer.
  Och som fond borde det ju vara av ens största intresse att skära ned på adm kostnader samt att så mycket som möjligt av pengarna går dit som ska. Risken är nu att folk inte skäner pengar och så får fonderna stå till svars för det tycker jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.