Bostäder till unga människor

Jag satt i dag och överhörde en kvinna prata om bostäder till unga människor. Det fanns bara 7000 1or i hela Stockholm enl henne. Och hur skulle alla unga människor hitta någonstans att bo när de ville flytta hemifrån. Ja men de får väl köpa en lägenhet svarade mannen som var med henne. Nehej de har de inte råd med var hennes svar. Tänk på att de jobbar antagligen på McDonald och då får man ingen bra lön.

Jag baxna när jag hörde hennes kommentarer. För det första så finns det lägenheter i Stockholmsområdet, det är bara att flytta till en förort eller en grannkommun. Alla kan inte bo mitt på Stureplan. Att det är hajpat att bo i stan är alla lantisars fel. Hemma har de inte mer än max 10 min till Stora torget och då tror de att så måste man bo i Stockholm också, och 10 min till Stureplan, tja då måste man bo på Stureplan.

Nä det finns många fina lägenheter i förorten och då menar jag inte Midsommarkransen eller Gullmarsplan, utan Skärholmen och Hagsätra t ex. 

Så sluta bygg inom tullarna och bygg ut i förorten och grannkommunerna.

3 kommentarer

Under Skvaller / Tjuvlyssnat

3 svar till “Bostäder till unga människor

 1. Bostadsbristen är ett faktum i Stockholm över hela staden. Dock är det klart lättare att få en bostad i förorten. Anledningen till det är naturligtvis att boende där är klart mindre attraktivt än boende i staden. Men nu är det såhär. Vi har runt 200.000 människor i bostadskön. 180.000 människor till (MINST) kommer att flytta hit fram till 2030.
  Det är väl alldeles uppenbart att vi behöver bygga en hel del?
  Vi behöver förtäta i stan och låta innerstaden växa utåt. Varför bygga fler förorter när folk helst vill bo i stan? Att sedan glesa förorter långt från stan är miljömässigt mindre lyckad verkar inte heller vara en aspekt du funderat på.

  Och jodå, jag vet att det det finns många som gillar förortslivet också, men idag är tillgången på förort långt större än efterfrågan medan tillgången på stad är långt mindre än efterfrågan. Då är det inte så svårt att uröna hur vi bör bygga ett tag framöver.

  Gilla

 2. Sol

  I Hagsätra finns dessutom Stockholms billigaste mataffär!

  Säger hon som numera har 10 min till Stureplan, haha. Men jag förstår vad du menar. Hade min käre sambo inte pendlat till Uppsala (d.v.s närhet till Centralen underlättar rätt kraftigt) så hade jag varit hur nöjd som helst med förorterna, typ gröna eller röda linjen 15-20 min söderut.

  Gilla

 3. Håller helt med, det måste finnas mer än 7000 ettor i stan och att köpa en etta blir ju inte mycket dyrare i månaden än att hyra.

  Däremot har jag hört resonemanget. ”Jag har råd med en etta för 7000 kr i månaden om jag köper men om jag hyr bara 3000.”

  Jobbar man på Mcdonalds i 6 månader blir man fast anställd och det gör att man är kreditvärdig och får låna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.